Fietsen door een openluchtmuseum.

                                            Fietsen door een openluchtmuseum [route 1]

FIETSROUTE 1 voert u door een negental dorpen in het zuidwestelijke deel van de gemeente Medemblik. U fietst door prachtige stolpenlinten, open land, langs water en natuurlijk langs heel veel bijzondere gebouwen.

pastedGraphic.png 

Scan de QR-code voor de digitale fietsroutes of zoek de routes in de Fietsknoop App onder de titel: Wonen in iconen – Gemeente Medemblik. De Fietsknoop App is gekoppeld aan een GPS volgsysteem.

pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png pastedGraphic_4.png

                                        Aflevering 1: Van Medemblik naar Wognum (fietsroute 1)

We starten de route in Medemblik zelf: de oudste stad van West-Friesland. We fietsen langs het museumspoor tot Opperdoes en na een ontmoeting met de stationschef door naar monumentendorp Twisk. Dwars door de klikjespolder richting het historische hart van het oude ‘Middenwoude’. Een korte ‘muzikale’ wandeling over de gouden buurt van Midwoud vormt de opmaat voor een reeks prachtige stolpenlinten én een wijnproeverij langs de weg van Nibbixwoud naar Wognum.

pastedGraphic_6.png pastedGraphic_7.png pastedGraphic_8.png

                                       Aflevering 2: Vanaf Wognum terug naar de stad (fietsroute 1)

We pakken het verhaal weer op in Wognum en staan stil bij het indrukwekkende voormalige St. Agnes Gesticht. Langs de reeks prachtige stolpenlinten in Benningbroek, Sijbekarspel en Abbekerk staan de iconische ‘piramides van de polder’ in alle soorten en maten. Vergeet hier de proviandmand niet: er valt onderweg heel wat lekkers mee te nemen! Na een bezoek aan het iconische tiny house van Lambertschaag, fietsen we het laatste stuk ‘buitendijks’ door het nieuwe land, terug naar hartje Medemblik.

Podcast Wonen in Iconen

Winkelwagen