Uitwaaien over dijk en polder.

                                                                   Uitwaaien over dijk en polder [Route 2]

FIETSROUTE 2 voert over de Westfriese Omringdijk en langs de verschillende dijkdorpen door het noordoostelijk deel van de gemeente Medemblik. We doorkruizen het oude en nieuwe polderland waar eenden in alle soorten en maten de boventoon voeren.

pastedGraphic.png

Scan de QR-code voor de digitale fietsroutes of zoek de routes in de Fietsknoop App onder de titel: Wonen in iconen – Gemeente Medemblik. De Fietsknoop App is gekoppeld aan een GPS volgsysteem.

pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png pastedGraphic_4.png

                   Aflevering 3: Van Medemblik over de dijk naar Wervershoof (fietsroute 2)

We starten ook route 2 weer in Medemblik zelf: stad aan én dankzij het water. Het water voert in dit verhaal de boventoon. Het is een echte ‘mooi weer’ route! We fietsen grotendeels achter, langs en zelfs óp de West-Friese Omringdijk: het eerste groene monument van Noord-Holland. We passeren de dijkdorpen Onderdijk, Wervershoof, Andijk en Zwaagdijk. We gaan onderweg gezellig ‘buurten’ en zelfs even ‘te kerk’.

pastedGraphic_5.png pastedGraphic_6.png pastedGraphic_7.png pastedGraphic_8.png

                Aflevering 4: Van Wervershoof via het achterland terug naar Medemblik (fietsroute 4)

Bij molen de Hoop in Wervershoof vervolgen we het verhaal van land en water. Na de gevleugelde eilandbewoners en het lelijke eendje in Andijk, maken we kennis met de kooiman van Zwaagdijk en een ‘vreemde eend’ in Hauwert. Via Egboetswater en Oostwoud’s paradijs steken we dwars door het kikkerland terug naar Opperdoes voor een ontmoeting met de nazaten van één van de laatste vaarboeren van het dorp.

 

Podcast Wonen in Iconen

Winkelwagen